Astma.rs ulazi evo u 6. mesec postojanja i ja sam veoma zadovoljan tokom kojim sajt ide. Pored naše drage doktorke Dušice, ekipi se prošlog meseca, priključila i doktorka Mirjana, imunolog i alergolog. Oko sajta su i meni drage teta-mame koje nesebično dele iskustva i savetuju se međusobno. Sajt je eto još prošlog meseca primetila i TV Avala, pa sam imao i gostovanje (koje nikako da okačim na youtube). Juče sam snimao pravilno korišćenje pumpice, koje će morati prvo da se izmontira pa da se postavi na sajt. Pitanja ima dosta, a kako broj posetilaca na sajtu raste – stotinak ljudi dnevno ga čita, ali se mali broj javlja :( – i broj pitanja se konstantno povećava pa je i čekanje na odgovor duže od mesec dana. No, svakim odgovorenim pitanjem se i kvalitet sajta povećava, a već sada, po mojoj ličnoj proceni, postoji dosta materijala da se na mnoga pitanja samostalno da odgovor. 

plaza i trcanje

Još jedna novost jeste da sledeće nedelje idem na test opterećenja, gde će mi u Republičkom zavodu za sport proveriti rad srca pod naporom. To je veoma važno, specijalno za astmatičnu decu, pa ukoliko šaljete dete na sport neka prvo uradi ovaj test. Test se radi na biciklu ili na traci za trčanje, i opterećenje (brzina) se povećava i gleda se ponašanje srca u ovim naporima. Ono, što je dobro jeste što mi je doktorka Šaranović izašla u susret te ću pored besplatnog pregleda dobiti i priliku da napravim članak (sa fotografijama) o svrsi i procesu testiranja. 

Ja sam dobro, jutro je fantastično bilo za trčanje, te sam bez problema istrčao 15km na Adi i vratio se na doručak u 10h. Ispit sam, barem tako mislim, dobro uradio, a rezultate očekujem sledeće nedelje. 

Na kraju imam i ja jedno pitanjce za vas. Pošto sam u par navrata pročitao da biste želeli da organizujemo jedno i uživo viđanje, a ja već imam par  ideja spremljenih za taj dan, interesuje me šta, kako, koliko dugo očekujete (planirate) za tu akciju? Hoću reći, već smo doktorka Jarić i ja nešto pričali o mogućim aktivnostima za takvo jedno viđanje, ali prvo bih voleo čuti vaše ideje, bez da vam sugerišem išta.

Pišite :)