Pobedi je! Živi aktivno!

RHMZ - Republički Hidrometeorološki zavod Srbije

Očekivano pobolјšanje biometeoroloških prilika doprineće smanjenju tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Izvestan oprez se savetuje osobama sa osetlјivim nervnim sistemom. Od meteoropatskih reakcija su moguće glavobolјa i neraspoloženje.

Facebook

 • Staze za trčanje u Srbiji

  Gde trčite u Beogradu, Srbiji? Ma nije važno gde ste, postavite svoju stazu!

  Cilj mi je da na ovoj mapi obeležimo sva mesta vredna pomena za dobro i lepo trčanje. Pozivam sve da zajedno obavimo jedan koristan i interesantan posao, koji jedna osoba sigurno ne bi mogla samostalno da postigne. Dovoljno je da ubacite vaših par omiljenih staza i otkrijete nam možda neka mesta za koje nismo znali. Svi mogu da učestvuju, a dole postoji i kratko uputstvo za upotrebu mapice. Pozdrav!


  Gde vi trčite? Postavi svoju stazu!

  Ova mapa je otvorena za sve promene. Da biste dodali stazu potrebno je da:

  PREDUSLOV:

  Da volite trčanje, da želite da pomognete da stvorimo jednu super zajednicu trkača i popularizujemo ovaj sport. Da niste maliciozna osoba jer svi podaci na mapi mogu biti slobodno dodavani, menjani i brisani, a vi naravno nećete to iskoristiti u lošem kontekstu. Ceo ovaj mini poduhvat se zasniva na poverenju :)

  KRATKO UPUTSTVO:

   

  1. Kliknite na mapu trkačkih staza

  2. Kliknite na EDIT (Uredi, dabome na srpskom) – Dugme se nalazi odmah ispod spiska mapa

  3. Na mapi, u gornjem levom uglu, se jave neki dugmići. 

  4. Kada pronađete mesto gde želite da obeležite stazu izaberite “Add a placemark“. Dajte ime stazi, u opisu stavite podlogu, dužinu. Ako baratate dobro sa HTML možete dodati sliku, video.

  5. I to bi bilo to. Slobodono ispraviti pravopisne greške, dopunite podatke, dodajte svoje iskustvo, fotografiju.

  A sada da čujem predloge?

  Similar posts
  • Šta jesti posle trčanja? Po planu za današnje LSD (Long Slow Distance), tj sporo i dugo trčanje bilo je 30km (6:10 tempo) na Adi Ciganliji. Ova brzina 6 minuta i 10 sekundi po kilomteru se inače meri ili GPS uređajem ili prolaznim vremenima, a može i pulsometrom. Ja koristim ovu treću metodu, jer znam da na ovoj brzini moje [...]
  • 22km na Adi Ciganliji fotografija: flickr   Staza na Adi ima 7km i 700m (po nekim 7 i 600). Ovog puta sam trčao 3 kruga, što je najviše od mog povratka iz Nemačke. Mislim da sam prertčao oko 22km jer sam u par navrata trčao odmah pored reke, po pešakoj stazi. Po desetonedeljnem planu koga se pridržavam svake nedelje je [...]