Dragi moji,

Moje trčanje je, od jednog hobija i velikog postignuća prošle godine na Beogradskom maratonu, preraslo do moje preokupacije i ovogodišnje saradnje sa Beogradskim maratonom D.O.O. koje je i organizator događaja.

I ako mnogi ne znaju ovaj sajt je započeo kao blog, gde sam pisao kako je to živeti sa astmom i kako izgleda spremati se za maraton. Pročitajte moj tekst nakon istrčanog maratona, tog velikog i značajnog iskustva u mom životu. Tim sam činom, pored ličnog postignuća, želeo da pokažem da astmatičari, a posebno roditelji bolesne dece treba da ih usmere ka sportu i da je to način da deca steknu važno samopouzdanje koje je više nego potrebno u životu, ali i u borbi sa dosadnim problemom kao što je astma.

Ove godine, uz moj drugi sajt Trčanje.rs, ja sam i zvaničan partner Beogradskom maratonu. Volonterski, iz želje da maratonom učinomo još boljim rganizovaćemo pejsmejkere (izašli smo i u 24 sata), predavanje i dve okrepne stanice na Novom Beogradu, na kojima će se naći voće i voda.

Volontiraj

Za ovu misiju sa okrepnim stanicama potrebni su nam volonteri, ljudi koji će stajati pored stolova i učiniti da se voda i voće nađe na njima kada maratonci  i maratonke budu prolazili. Posao je lagan, a smena će trajati 3 sata, što može biti veoma fino provedeno nedeljno prepodne u Beogradu. Javite mi se na veroljub@astma.rs ili veroljub@gmail.com ako biste mogli da pomognete. Na ovim stanicama biće i moji roditelji, a biće ovo prilika da se i posle trke i mi upoznamo.

Puno vas pozdravljam. Ostajte mi zdravo.

Ukoliko ne volontirate pravac na Trku zadovoljstva. Sećam se, brat i ja smo kao klinci trčali zajedno sa ćaletom 5 km… Stvarno lepo iskustvo koga se i danas kroz prisetim :)