AsthmaPal je jedinstvena aplikacija koju je osmislila grupa naših momaka i dvojaka kako bi pomogli obolelima od astme. Aplikacija koristeći specifične algoritme, prepoznajući vaše trigere, može predvideti rizik nastanka asmatičnog napada u narednim danima.

Aplikacija je još uvek u beta fazi testiranja, što znači da nema 100% sigurnost, ali da će svakim danom biti sve pouzdanija i bolja, ali za to im je potreban sve veći uzorak obolelih.

Aplikaciju možete pronaći na link

Evo poruke maila koji sam dobio od autora o njihovom timu i samoj aplikaciji:

O aplikaciji

AsthmaPal je aplikacija koja predviđa rizik dobijanja astmatičnog napada u naredna 3 dana.

Aplikacija je personalizovana i prilagođava se korisniku, kroz korišćenje aplikacije.
Pored predviđanja rizika, korisnik može saznati koji su aktivni okidači astme u njegovom okruženju, kao i dobiti savete kako da spreči potencijalni napad. Ove informacije su dostupne za svaki okidač astme unutar aplikacije.

Pored toga, korisnici imaju i personalizovani plan kontrolisanja astme uz pomoć kalendara terapija i napada.

Na kraju, tu je trening plan.
Dokazano je da dugoročno treniranje, ako se radi pravilno, dovodi do olakšavanja simptoma astme. Zato AsthmaPal nudi trening plan, koji se sastoji iz objašnjavanja kako i koliko raditi određenu sportsku aktivnost, sa ciljem poboljšanja korisnikove astme.

AsthmaPal je trenutno u fazi otvorenog testiranja, i konstantno se unapređuje.

Unutar aplikacije je omogućeno da korisnik ostavi mišljenje o aplkaciji, nekoj funkcionalnosti, ili da dostavi svoj predlog o nekoj sledećoj funkcionalnosti.
AsthmaPal tim to prepručuje i podržava, jer su nam potrebne povratne informacije korisnika, radi refiniranja i unapređivanja proizvoda.

O timu

AsthmaPal ima 5 članova osnivačkog tima:

 • Filip Petrović(Founder and CEO)  – Filipu ovo nije prvo iskustvo sa preduzetništvom i vođenjem tima. Pre AsthmaPal-a, Filip je imao 2 startup-a. Bavi se uglavnom blockchain programiranjem, ali ima dosta iskustva i uspeha u algoritamskom programiranju.
 • Boris Janković(R&D and COO) – Posle školovanja u polju ekonomije, pokazuje veliko zanimanje za programiranje i algoritmiku i to trenutno istražuje na studijama. Pored toga, ima velikog dara i entuzijazma za istraživanje i otkrivanje novih rešenja za poznate probleme.
 • Sanja Milošević(Head of Product and Lead UI/UX Designer) – Posle završenih studija u polju dizajna, Sanja je stekla dosta iskustva radeći kao UI/UX dizajner. Pre AsthmaPal-a takođe učestvovala u razvoju product dela projekata.
 • Filip Pajić(Lead Software Engineer and Growth Hacker) – Ceo život se bavi programiranjem, sa dosta uspeha u poljima takmičarskog programiranja. Pored entuzijazma za programiranje, ima veliku strast ka Growth hacking-u.
 • Nenad Marijanović(Head of Business Development and Sales) – Posle školovanja u polju softverskog inžinjerstva, pronašao je strast u biznis aspektima IT projekata. Ima veliku strast ka pitch-ovanjem.

Savetnici:

 • Prof. dr. Branimir Nestorović – Jedan od najuglednijih i najpoznatijih pulmologa u regionu.
 • Luis Allo – Šef inovacija,tehnološki skauting, komercijalna kreativnost i partnerstva za rast u J&J

Sledeći koraci:

 • AsthmaAid je platforma preko koje se skupljaju sredstva za lećenje životno ugroženih astmatičara, kao i skupljanje sredstava za pomaganje astmatičarima koji su u nepogodnim socijalnim okruženjima.
  AsthmaAid je trenutno u razvoju.
 • AsthmaPal IoT je skup proizvoda koji će funkcionisati kao suplementarni uređaji aplikaciji AsthmaPal, omogućavajući bogatije i preciznije informacije unutar aplikacije, kao i otvarajući nove prilike kao predviđanje napada astme u realnom vremenu.