Berlin 2008

Moje ime je Veroljub Zmijanac, rođen sam u Beogradu, na Božić 1983. godine. Završio sam Fakultet Organizacionih Nauka, smer Informacioni Sistemi, a danas sam osnivač i predsednik NVO Aktivan život kao i sportskog kluba Trčanje.rs.

U svojoj profesionalnoj karijeri bavio sam se programiranjem, a tokom fakulteta sam bio i stipendista Fonda Dr Zoran Đinđić, gde sam četiri meseca radio u Štutgartu, u BOSCH GmbH kao praktikant.

Sport kao životni izbor

Tokom života bavio sam se različitim sportovima. Otac kaže da me je sport spasao od astme, od koje bolujem od 3-4 razereda osnovne, zato što sam naučio da se borim protiv bolesti i da ne odsutajem kada je teško. Majka, kao i svaka majka, bi me sigurno vezala za krevet i kljukala pumpicama.

No, to nije rešenje. Sećam se da sam jednom imao baš gadan napad kad sam mislio da ću umreti, a tih par godina osnovne škole sam svake godine posećivao Dragiše Mišovića. Poslednji put kad su zujali avioni i NATO nad Beogadom. Trenutno s vremena na vreme uzimam Ventolin, recimo da jednom u par meseci imam poteškoće. Nisam na preventivi.

Zima 2009 / 2010

Fudbal, karate i streljaštvo… basket, stoni tenis

Trenirao sam se fudbal (oko 5 godina) i igrao sam za petliće i pionire Obilića kada smo igrali prvu ligu sa Crvenom Zvezdom i Partizanom. Ponekad pomislim da je šteta što sam napustio fudbal jer bi sad bio sigurno milioner, ali onda ni vi ne biste čitali prvi sajt na srpskom jeziku o astmi :)

U to vreme, od V do VIII razreda OŠ Janko Veselinović sam se pored fudbala, bavio karateom i streljaštvom i to u SK Partizan, pucajući iz standardne vazdušne puške. Moj najbojli rezultat beše 170 ili 180. I za to kažu da sam bio dobar, ali im nisam verovao.

Karate kao odličan sport za dete

Najveća ljubav i oko 9 godina svog života proveo sam na karateu kod Bunde Liviusa, prvo u KK As, a onda i u Partizanu. Karate, a posebno kate koje sam radio preporučujem svima, jer je to plemenita disciplina razvoja i tela i duha.

Odvedite klinca na karate, a što je super možete i vi početi da trenirate sa njim. Mislim da je karate odličan sport i  pravi odnos između uloženog vremena i novca i pomoći u borbi protiv astmme,  razvoja ličnosti i kvaliteta ljudi koje ćete upoznati. Topla preporuka, i ako danas to više nije tako popularan sport.

2012

Since 2008 –  trčanje i maraton!!!

Svima drugima, matorima (ništa negativno) preporučujem trčanje. To je moja trenutna strast. O trčanju možete dosta toga pročitati na sajtu i mislim da je to sport budućnosti u Srbiji.

Toliko, nadam se da ste dobro!

Veliki pozdrav!!!