Rođena sam 3.septembra 1960. u Novom Sadu. U Novom Sadu živim još uvek. Zaposlena sam u AD Imlek, ogranak “Novosadska mlekara” u Službi kontrole kvaliteta.

Marija Blažić

Maja

U svetu alergije sam gotovo ceo svoj život. Od 4 godine svog života imam alergijski rinitis, a unazad 20 godina i astmu.

Lečim se u Dispanzeru za Plućne bolesti Vojvodine u Novom Sadu. Koristim Seretide diskus 500, Berodual N i Singulair tabelete.

I pored astme normalno  živim i radim ( i to sa hemikalijama), planinar sam, šetam 3 sata dnevno (brzo hodanje).

Zajedno sa Veroljubom, osnivačem sajta, Dr. Dušicom Jarić i Dr. Mirjanom Dukić Jovanović, želim da svojim iskustvom kao i raznim savetima, pomognem svima koji još uvek nisu shvatili da astma nije bauk i da se sa astmom može normalno živeti, raditi, baviti sportom, čak  postati i vrhunski sportista.

Učesnik sam mnogih humanitarnih akcija, član sam Crvenog krsta, Fondacije za borbu protiv raka dojke, Grupe za podršku Sarkoidozi i drugim. Kao borac  za zaštitu prava ljudi i dece, kao i za zaštitu životne sredine, flore i faune, sa sestrom sam osnovala udruženje građanja “Planeta Park”. Kao bivši strastveni pušač, u okviru udruženja planiram da otvorim školicu za odvikavanje od pušenja.

Ponosna sam što sam deo tima Astma. Pobedimo je!

Moji kontakt telefoni su  mobilni 0646143077, fiksni 0216530952
Emai: blazicm@sezampro.rs

Pošaljite mi poruku, pitajte…

[contact-form 3 “Kontakt Marija”]