Lekarska ordinacija „Dr Jarić“
Bulevar Oslobođenja 68c, Novi Sad 21000
Telefon: 021/549 459
Mobilni: 064 234 10 98

Na sajtu www.astma.rs imate priliku da postavite pitanje doktorki Jarić. Doktorka Dušica se početkom 2009. godine oduševila ovim sajtom i izrazila želju da bude deo tima lekara koji bi doprineo kvalitetu sadržaja. Pored toga što je vrsan lekar, majka troje dece, doktorka se ponudila i našla vremena da besplatno odgovara na jedno pitanje nedeljno. Veoma sam srećan što vidim da i dalje postoje u biti dobre stvari oko nas i ovom se prilikom zahvaljujem doktorki u ime svih ljudi sa ovim problemom.
 
Do danas traje naša saradanja, koja je preraslo u to, da doktroka postane i moj pulmolog. Postao sam svestan kvaliteta koji imamo na sajtu i pored zahvalnosti za učešće na sajtu, ja sam i lično prezadovoljan našim odnosom pacijent – lekar.

Biografija dr Dušice Jarić

Dr Dušica Jarić je rođena 26.12.1964. godine u Novom Sadu. Diplomirala na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu 1991. godine sa prosečnom ocenom 9,68. Specijalistički ispit iz pneumoftiziologije položila sa odličnom ocenom 1997. god. U Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici  bila deo tima lekara Odeljenja za astmu sa alergološkom ambulantom. U okviru poslediplomskih studija školske 1994/95 pohađala nastavu iz kliničke imunologije i alergelogije na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Magistarsku tezu: „Prednost primene bronhospazmolitika intermitentnim pozitivnim pritiskom u lečenju akutnih pogoršanja astme” odbranila 2002. godine.

cliff i dr jaric

Cliff i dr Jarić

Član je Evrospskog respiratornog udruženja koje joj je  dodelilo nagradu za rad iz oblasti hronične opstruktivne bolesti pluća „ERS COPD Local Award 2001 Yugoslavia“, a 2004. i 2005. godine bila sponzorisana od strane ERS u okviru njihovih edukacija: 2004 god „Noninvasive positive pressure ventilation state-of-art” u Pizi i 2005. godine „Basics in Asthma” u Oslu. Kraće vreme provela je na usavršavanju u USA kao stipendista Američke asocijacije za respiratornu negu (AARC International Fellow 2003)

Od 2005 godine osniva privatnu lekarsku ordinaciju sa savetovalištem za astmu i alergisjke bolesti disajnih puteva.

resp-care-luncheon

Na usavršavanju u SAD

Udata, majka troje dece (Jovana 1987., Vukašin 1991 i Milica 2006)

Svedočanstva: Najbolji pulmolog u Novom Sadu

Olgica (22.4.2010): Ovih dana sam vodila sina koji ima 11 godina na pregled kod dr Jarić. Moje dete boluje od astme 6 godina, dva puta je bio hospitalizovan u vrlo lošem stanju. Zadnje 3 godine uopste nema tegoba da bi sasvim slucajnom spirometrijom otkrili da je plucna funkcija izuzetno losa. Uvodi se terapija, kontrole, dijagnoze, prognoze… blago ludilo za roditelje koji mogu dobro da se kontrolišu. Dr Jaric nam je posvetila 2 sata razgovora, objašnjavanja, pojašnjavanja, hrabrenja – za sve godine lečenja nisam dobila ni delić tih informacija koje je ona, gotovo uzput, nenametljivo, nasmejano, opušteno, a pritom do sitnih detalja objasnila.

Vrlo brzo, vešto i lako uspostavila komunikaciju sa detetom (dete koje se parališe kada se spomene lekar)! Bez i najmanje traume za dete uradjen alergotest, pri čemu se i on trudio da komentariše i saradjuje! Način na koji mu je ona pomagala da dobro uradi spirometriju je dirljiv! Način na koji ga je bodrila da se i dalje bavi sportom, da je sjajan, da može da bude olimpijski pobednik…!

Za dva sata dr Jarić je vratila osmeh mom detetu a samim tim i našoj porodici. Ovaj deo terapije je sigurno neprocenjivo vredan u lečenju dece astmatičara. U prepisanu terapiju nemam sumnju i sa radošću i bez straha mu je dajem.

S roditeljskim poštovanjem i zahvalnošću za dr Jarić, Olgica

Veroljub Zmijanac, autor sajta: Kada mi se pre dve godine javila doktorka Jarić, bio sam joj zahvlan što želi da se javi i pomogne u nastanku i razvoju sajta. Danas sam joj zahvalan na nezi, na praćenju mog stanja i održavanju moje astme pod kontrolom. Uz Dušicu nastavljam da treniram i trčim bez pauze.  Mislim da ste najbojli pulmolog, ali i fantastičan pshilog! Hvala doktorka na svemu!

Postavite pitanje

Proverite na sajtu da li postavljate pitanje koje spada u domen osnova poznavanja astme. Danas na sajtu postoji veliki broj tekstova koji odgovaraju na pitanja posetilaca. Često na takva pitanja ne stižemo da odgovorimo.

[contact-form-7 id=”5545″ title=”Pitajte Dr Jarić”]

Posestite u Novom Sadu

  • Lekarska ordinacija „Dr Jarić“
  • Bulevar Oslobođenja 68c, Novi Sad 21000
  • Telefon: 021/549 459
  • Mobilni: 064 234 10 98