PowerLung je jedinstveni trenažer respiratornih mišića. Jedini je uređaj koji metodom prevladavanja praga otpora (threshold resistance) trenira u prirodnom ciklusu disanja udisajne i izdisajne mišiće. S obzirom da se pri disanju koriste različiti mišići za udisaj i izdisaj, najbolji rezultati se postižu treningom za obe faze. Vežbanjem udisajnih i izdisajnih mišića značajno se povećava snaga i izdržljivost svih 12 mišićnih grupa  uključenih u disanje.

power lungPowerLung je jednostavan za upotrebu. Mali ručni aparat PowerLung nudi više modela respiratornih trenažera.  Svako može pronaći idealan uređaj za svoje potrebe; radilo se o rekreativcu koji želi više kiseonika za svoje umereno vežbanje, bolesnicima koji pate od raznih vrsta respiratornih smetnji kao što je astma, sviračima duvačkih instrumenata i pevačima, roniocima za duže vreme provedeno pod vodom i sa manje umora kao i vrhunskim sportistima u pripremama za takmičenja.

PowerLung trenažeri su jedini uređaji ove vrste korišteni u više nezavisnih naučih i kliničkih studija, nezavisnih o inicijativi i sudelovanju proizvođača ili kreatora uređaja. Svi izveštaji, bez obzira radilo se u o sportistima, asmatičarima, roniocima itd, potvrđuju pozitivne rezultate već nakon nekoliko dana korištenja i dalje poboljšanje redovnom upotrebom.

PowerLung je za svakoga ko diše!

Kategorije PowerLung uređaja

Kategorija Active ima četiri modela:

  • AireStream (ranije medicinski model Aliento) namenjen onima sa oslabljenom funkcijom disanja i deci,
  • BreatheAir koji je prilagođen najširem krugu korisnika i povremenim rekreativcima,
  • model Trainer namenjen je zdravim vežbačima
  • model Sport koriste profesionalni sportisti o takmičari, kao i zaposlenu u službama u kojima je snažan respiratorni sistem uslov obavljanja posla, poput vatrogasaca, ronilaca, profesionalnih vojnika…
  • Performer serija je kategorija sa tri modela i jednom kombinacijom u setu, namenjena muzičarima koji sviraju duvačke instrumente, pevačima i govornicima koji takođe poboljšanje u svojoj osnovnoj aktivnosti primećuju već nakon nekoliko nedelja upotrebe.

Sa PowerLung-om dovoljno je 10 minuta dnevo (u sedećem ili stojaćem stavu) da se poveća kapacitet pluća.

Više o PowerLung trenažeru disanja možete pročitati na engleskom.