Utisci urednika, posle 2 godine rada sajta:

Kada sam slučajno tragajući Internetom za dr. Dušicom Jarić, pronašla sajt www.astma.rs oduševila sam se Veroljubovom idejom o osnivanju sajta na temu astma i sport kao preporuka za kontrolu astme. I sama sam razmišljala da pokrenem sajt o astmi i pokažem da se sa astmom uz redovnu preventivnu terapiju i dobru saradju sa lekarom, može živeti potpuno normalan i kvalitetan život. Veki je to uradio pre mene i tražio saradnike. Odmah sam mu se javila, napisala svoje iskustvo, i početku mu samo  slala tekstove. Tada nisam ni sanjala da ću  postati urednik  pravog i ozbiljnog edukativnog web magazina o astmi na Balkanu.

Dr. Dušica Jarić, Veroljub i ja smo tim koji je uspeo.

Da bi sajt danas izgledao ovako trebalo je uložiti puno truda i rada, pre svega se dobro edukovati o samoj bolesti, naučiti  o radu web redakcija, čitati vaše komentare i pisma, odgovarati na pitanja, pratiti vaša interesovanja. Svaki komentar koji ostavite, svako vaše napisano iskustvo nama je znak radimo pravu stvar.

Ponekad mi teško padne kada vidim da su neki tekstovi ostali bez komentara ili kad se ispod odličnog teksta pojavi pitanje na koje je u samom tekstu odgovor. Zato, ukoliko ne dobijete odgovor to znači da ste najverovatnije postavili osnovno pitanje, na koje najverovatnije i sami možete naći odgovor ukoliko pažljivo  pročitate tekst ili štivo koje smo ranije pisali.

Dr. Dušica Jarić, lekar specijalista pulmolog, na jedan fantastičan i jednostavan način kroz svoje edukativne tesktove i odgovore na pitanja, dala nam je  kompletnu sliku o tome šta je astma i kako se leči. Ona našem timu daje stručnost.

Naš zajednički cilj je da kroz vaša iskustva pomognemo roditeljima čija deca imaju dijagnozu astme, kao i odraslim asmatičarima, svima kojima je dijagnoza astme i upotreba pumpica još uvek nešto jako strašno.

Pobedimo astmu zajedno!

Marija Blažić-Maja, urednik

Pozivamo vas da putem komentara napišete vaše utiske o radu sajta, da nas pohvalite, kritikujete, predložite teme o kojima želite da pišemo i podelite vaša iskustva sa nama