Dragi moji,

Kako sam krenuo da se bavim trčanjem, uvideo sam neverovatan osećaj saradnje sa svojim telom. Kao neka vrsta osvešćivanja na šta ste sposobni i kako organizam reaguje na napore kojim ga izlažemo. Posebno mi je super da zimi posmtram kako hladan vazduh utiče na pluća koja se povremeno jave.. i kako ide proces oporakva i smirivanja i odmora.

Em, pošto sam veoma ozbiljno shatio svoju ulogu da dam primer šta se sve može sa astmom, a da se ne lažemo, i mnogo mi se sviđa, krenuo sam sa ozbiljnim pripremama za polumaraton. Negde pre par meseci se javila i želja da trčim u inostranstvu, a izbor je pao na Lisabon, kao prelep grad koji bi voleo da vidim i nezavisno od trčanja.

Na svu sreću, na moja pisanja i traženja sponzora oglušili su se neki divni ljudi… Vlada, vlasnik resotrana Zaplet prepoznao je ovu ideju i omogućio mi da učestvujem prvi put van Srbije na trci. A druga fantastična osoba koju mi je ovaj sajt dao u životu jeste, ni manje – ni više, naša doktorka Jarić, o kojoj nemam reči koliko je pažljiva i spremna da pomogne. Hvala vam srdačno!

Elem, Vredno sam trenirao u proteklih par meseci, i zbog toga je i trema tu. Nadam se da ću uspeti u svojoj nameri da istrčim svoj najbrži rezultat. A vi takođe sanjajte rezultate i uradite sve što je u vašoj moći da tu i stignete.

Polumaraton je u Lisabonu u nedelju 21.3.2010. Do tada budite mi pozdravljeni i držite mi palčeve :)