I ako mi je zbog prevelikog stresa (gomila započetih poslova koji su svoj vrhunac imali u istoj nedelji) pao imunitet, te sam se prošle nedelje toliko prehladio, ove nedelje ću trčati maratona na Alpima!

Koliko je važno biti pre svega psihički govori i ovo moje iskustvo. Naime, od silnih obaveza, nerviranja i stresa zbog nedostatka vremena, malo spavanja, odmah su mi izašle bubuljice, a nakon par dana snašla me je i veoma jaka prehlada. Desilo se da mi je nos curio 2-3 dana, imao sam osećaj jeze, pa onda vrućine i sve šta ide. Nisam ni trenirao, a kako to obično biva sve vreme mi je bio i neki čudan osećaj u plućima.

Ovog puta astma je samo malo osetila ovu prehladu. Par dana grebuckanja i tek po koji šum u plućima.

Alpski maraton

No, to sve nije važno jer dolazi prava stvar za moja pluća i moj umorni mozak. Zajedno sa curom idemo na Alpe u malo mesto Oberstaufen gde ću trčati maraton od 42km sa usponom do 1700 metara! Biće veoma naporno, jer za ovako nešto se treba dosta pripremati, a ja to, moram priznati nisam radio.

Čist vazduh na Alpama sigurno će mi pomoći, a trčanje sa prijateljom Rajnerom, zbog koga sam i počeo da trčim, te posredno i pokrenuo ovaj sajt, će biti pravo zadovoljstvo. Znanje da će na manjoj trci od 11 km učestvovati i moja devojka, te da ćemo ovo lepo iskustvo podeliti je nešto što će me oporaviti od silnog rada u proteklih mesec dana zbog čega sam i malo vremena imao za sajt. Nadam se da mi opraštate :))

Htedoh ovo podeliti sa vama… Da nije trčanja, sigurno se ne bih iscimao da ovako nešto sebi priuštim. Živite vaše snove :))

Ukoliko ne znate gde ćete ovo leto, posetite sajt mesta Oberstaufen (engleski i nemački). Imaju sasvim zanimljivu ponudu!