Pobedi je! Živi aktivno!

Još par dana do Himalaja. Dođite na ispraćaj u četvrtak 5. aprila u 21h i pomozite malom Dinešu

U četvrtak 05.04. od 21h prostorije našeg kluba u Gospodar Jovanovoj 33 biće otvorene za sve ljubitelje outdoor aktivnosti i za sve naše prijatelje koji žele da nas isprate na Himalaje. Uz pićence i kolače, odgledaćemo neke lepe filmiće o Himalajima, upoznaćete Dragana Jaćimovića, prvog Srbina koji je bio na Mont Everestu, Extreme Summit Team i moćićete da pomognete jednu lepu priču i školovanje jednog malog dečka sa Nepala.

Dineš, mali Nepalac koga zajedno školujemo ove godine

Zanimljivo je da poneki penjači na Everest imaju potrebu da “vrate” Himalajima. Tako je i prvi čovek koji se popeo na Everest, Ser Edmund Hilari otvorio prvu školu na Himalajima, a danas fondacija koja nosi njegovo ime radi brojne projekte u ovoj siromašnoj regiji. Naša ekipe je pre dve godine opremila biblioteku i školske rekvizite jednoj školi, ali i upoznala i pomogla Dineš koji sada ima 14 godina. Pre dve godine, sa 12 bio je porter i nosio je 50-60 kg na leđima. Na svu sreću ukazala mu se šansa i sada se on školuje, završava srednju i veoma je uspešan đak. Mi ćemo mu u ovom pomoći!

Na koji način će novac biti iskorišćen? (izvod iz Jaćimovog intervju-a)

Dečko kojem pomažemo se zove Dineš, sada ima 14 godina, a monasi su ga pre 2 godine pronašli kao malog portera – nošenje tereta na leđima. Smilovali su  i zadržali ga u manastiru. Kada je Jaćim pre dve godine pomogao školu (nabavkom knjiga i sportskih rekvizita) odlučeno je i da se pomogne ovom malom da se sakupi novac za školovanje u srednjoj školi. On je sada već završio 2 razreda i ima jako dobar uspeh, a posebno u fizičkom. Bitna stvar jeste da se Dineš zarši srednju do kraja, jer svaka lažna nada za ljude kao što je on (nema drugoga, jer su mu roditelji pomrli) može biti veoma teška i presudna za njegov dalji život.

Ukoliko date novac (200, 500 ili 1000 dinara) svih 600 € će biti predato direktno gospođi koja je kontakt osoba i odgovorna za njegovo starovanje, a sa kojom Jaćim ima komunikaciju. Novac ja skupljam, a predaću ga direktno Jaćimu, te ćemo na treku i posetiti školu i nadam se upoznati maloga.

Novac će biti potrošen isključivo na školovanje, smeštaj i ishranu malog Dineša u internatu (oko 500 €), a jedan deo novca i na garderobu i džeparac tokom godine (ne više od 100€).

Ovde vam potvrđujemo da ćemo u povratku napraviti i malu reportažu o školi i Dinešu, a za par meseci biće i izveštaj o tome na koji način je novac potrošen (da li Dineš stvarno nastavlja školovanje i kako mu ide).

Zato vas i molim sa sakupimo novac za školovanje za ovog malog. Mi ćemo ga i upoznati na treku i predati mu novac, a vi ćete imati prilike da to sve pratite i uživo od 8. aprila 2011.

Vidimo se i čitamo se!

Ponesite dobro raspoloženje i dođite da se upoznamo, družimo i dobro zabavimo u četvrtak 5.4.. A onda, od 8.4. nas pratite uživo sa Himalaja :)

Similar posts
  • Astma centar Beograd – ideja za... Evo jedne ideje koja mi se već duže vreme vrti u glavi, a za koju bi bilo greota da ne čujemo svi, te da je razradimo, a onda i zajedno realizujemo? Ja se već duže vreme bavim sa jedne strane unapređenjem zdravih stilova života kroz sajt www.trcanje.rs te promocijom trčanja kao aktivnosti koja može svima [...]
  • Kako stojite sa alergijama u ovim pro... Dragi moji, samo da se javim da je sport čudo. Od kada sam 2009. krenuo ozbiljno da treniram, mnoge stvari sa astmom su se promenile. Danas čak nemam gotovo nikakvih problema ni sa alergijama. Mislim da je sve važno: to što imamo posao koji volim, sa gomilom problema i stresa, ali ipak nekako sa jasnim [...]
  • Srećna vam nova 2012. i nama treći ro... SREĆNA VAM NOVA 2012 GODINA. Želimo vam da u njoj ispunite naš slogan: ŽIVI AKTIVNO I KONTROLIŠI ASTMU! Želimo vam da budete toliko aktivni da zaboravite da uopšte imate neke smetnje. Danas je i naš rođendan. Marija, Dušica i ja smo zajedno tri godine u misiji da održimo i unapredimo sajt “Astma.rs” i pružimo podršku i [...]
  • Novi član našeg tima, student medicin... Imam cast da vam predstavim jednog sjajnog mladog coveka koji nam se javio sa željom da pomognem Astma.rs svojim znajem i iskustvom. Ovaj mladi covek je student medicine i zove se Petar, a njegov angažman i iskustvo u 20-tim je neverovatno. Upoznajte ga! Astma.rs: Otkud ideja da se prikljuciš našem timu? Prosto, i sam sam [...]
  • Istrčan Beogradski polumaraton 2011 U nedelju 17.4. održan je 24. Beogradski maraton na kome sam učestvovao na polumaratonu. Istrčao sam trening trku i završio polumaraton za 1:47. Staza u Beogradu je veoma naporna, jer u drugom delu staze oko 15km duva jak vetar u prsa, a temperatura raste, te je trčanje teže nego u običajno. Pluća su sasvim u [...]