Pobedi je! Živi aktivno!

RHMZ - Republički Hidrometeorološki zavod Srbije

Očekivano pobolјšanje biometeoroloških prilika doprineće smanjenju tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Izvestan oprez se savetuje osobama sa osetlјivim nervnim sistemom. Od meteoropatskih reakcija su moguće glavobolјa i neraspoloženje.

Facebook

 • Svetski dan astme 2011.– radionica u Novom Sadu

  Dragi naši,

  Povodom Svetskog dana astme 7.maja 2011. organizuje se  seminar (razgovor, razmena iskustva, pitanja i odgovori) o astmi.

  Pozivamo sve astmatičare i roditelje dece obolele od astme i alergijskih bolesti, studente medicine I zdravstvene radnike, vaspitače i prosvetne radnike, farmaceute, kao i sve koji žele da saznaju sve o astmi, da nam se pridruže kako bismo podigli svest o značaju ove hronične bolesti modernog doba. Ovo je prilika da saznate sve što vas interesuje kroz jedno zanimljivo druženje sa lekarima specijalistima  za plućne bolesti i pedijatrima, entuzijastma koji će taj dan posvetiti vama i vašoj deci. Takođe možete čuti iskustva asmatičara i roditelja dece obelele od astme i pričati o vašem iskustvu.

  Vreme i mesto održavanja

  Seminar će se održati 7.maj 2011. od 11-16 časova u Novom Sadu u Hotelu Prezident, Futoška 109

  Učešće na seminaru je besplatno!

  O seminaru

  Seminar je zamišljen kao neformalno druženje lekara specijalista za plućne bolesti,pedijatara, zdravstvenih radnika, farmaceuta, asmatičara, roditelja dece obolele od astme i svih koji žele da se informišu o astmi. Pokrovitelj seminara je farmaceutska kompanija GlaxoSmithKline.

  Mi vas čekamo od 11-16 časova, dođite ( u bilo koje vreme u datom terminu) razgovarajte se lekarima specijalistima i asmatičarima o vašem problemu.

  Alergo test

  Tokom seminara biće prilika da uradite besplatan alergo-test na 5 najčešćih alergena. Kako se ni bi stvarale nepotrebne gužve alergo test je potrebno zakazati. Zakazivanje za alergo test je od 3.-6. maja na telefon 065 47 86 816 od 11-17 časova.

  Deca na seminaru

  Na seminar povedite i vašu decu, za njih je obezbeđena mala radionica u kojoj će deca moći da crtaju, igraju se sa kockama i prave figurice od plastelina, dok vi razgovarate sa lekarima.

  Više informacija o seminaru možete dobiti kontaktom na mail  blazicm@sezampro.rs ili na telefon 064 61 43 077, Marija

  Similar posts
  • VAKCINACIJA PROTIV SEZONSKOG GRIPA Otkriće  vakcina   za  prevenciju  određenih infektivnih bolesti predstavlja revolucionaran korak  u istoriji medicine. Vakcine su  spasile  živote  miliona dece i osoba svih starosnih grupa širom sveta. Ovde se ubraja i  vakcina protiv sezonskog  gripa (influence). Poslednjih  godina  u javnosti  postoje  različiti stavovi u vezi sa vakcinacinacijom protiv zaraznih bolesti, pa i sezonskog gripa. Protivnici vakcinacije [...]
  • Vreme je za inhalaciju [wpsocialite] I kod kuće primenom aparata sa lekovima mogu da se olakšaju tegobe u disanju Ne bi trebalo u inhalatore stavljati razblažene rastvore SVI KOJI imaju problema sa disajnim putevima sve češće se oslanjaju na inhalatornu terapiju koja omogućava bezbolnu primenu lekova u kućnim uslovima. I dok je nekada za ovaj postupak bila dovoljna posuda [...]
  • Udahni život – pobedimo astmu z...   U sklopu meseca borbe protiv astme u Nišu, Beogrdu i Kragujevcu bice održana predavanja o astmi. Cilj je da se studenti, budući medicinski radnici edukuju da pravovremeno prepoznaju simptome astme kako bi dijagnostikovanje i terapija bili uradjeni na vreme. Da se kratko osvrnemo šta je to astma: Astma je hronična bolest pluća koja se [...]
  • Svetski dan obolelih od astme 2015 Ove godine ASTMA.RS u saradnji sa IFMSA-Srbija (Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine — Srbija) i uz finansijsku podršku GSK će obeležiti svetski dan obolelih od astme. Naš cilj je da se opštoj populaciji skrene pažnja na astmu, da se upoznaju sa simptomima astme kao i sa problemima sa kojima se susreću oboleli. Mi nećemo [...]
  • ŠTA JE TO ”PREHLADA”? MISLE DA JE PREHLADA JEDNO, A VIRUSNA INFEKCIJA NEŠTO DRUGO. Obična prehlada, ili kako je u engleskom govornom području zovu ”common cold” je, zapravo, virusna infekcija. Ne postoji takva bolest koja je praćena kašljanjem i sekrecijom iz nosa koja je rezultat jedino – hladnoće, a da tu virusi nisu ”umešali prste”. Šta se ustvari dešava [...]
  • Radiosanjan

   drago mi je da se sve vise paznje posvecuje ovoj modernoj a velikoj bolesti

  • Marija-Maja Blažić

   VELIKA MOLBA SVIMA KOJI SU VEĆ RANIJE RADILI ALERGO TEST I IMAJU POSTAVLJENU DIJAGNOZU ALERGIJSKOG RINITISA ILI ASTME DA SE NE PRIJAVLJUJU ZA ALERGO TEST.
   BROJ TESTOVA JE OGRANIČEN I PRVENSTVENO JE NAMENJEN ONIMA KOJI IMAJU SIMPTOME ALERGIJE ILI ASTME A JOŠ NISU BILO KOD LEKARA I RADILI ALERGO TEST.
   HVALA VAM NA RAZUMEVANJU!

  • Ivana

   Veoma mi je drago da se i ove godine u Novom Sadu organizuje “druzenje” u Prezidentu, nadam se kontaktu sa strucnjacima i odgovorima na brojna pitanja.