Uz opuštajuću muziku i svetlo 40 minuta terapije je svojevrsna i meditacija

Još i pre nego što se otvorila “prva slana soba u Srbiji” imao sam priliku da razgovaram sa Biljanom i Danetom Hinićem, koji su se odlučili da ovu vrstu terapije solju (haloterapija) uvedu i u našu zemlju. Stekao sam utisak da su to ljudi iskrene želje da pomognu, ali i da kod nas naprave jedan kvalitetan proizvod – baš kao što i jeste njihova slana soba Sorelax.

O haloterapiji, principima rada, uređaju i tehnologiji koji koriste imaćete priliku još da čitate. Za sada je važno da razumete da je haloterapija terapija u kojoj pacijent nekoliko dana (do recimo 2 nedelje) zaredom provodi vreme u sobi u kojoj se udavava miksoskopski sitna so, koju onda pacijent udiše. Deca u ovoj sobi dnevno provode pola sata, a odrasli 40 minuta uz veću koncetraciju soli.

Posle prehlade i januarskih muka

Za mene je ovaj tretman došao možda malo kasnije da bih mogao da procenim čist uticaj slane sobe na moje zdravlje. Posle prehlade i januarske terapije sistemskim pronizonom, meni se astma smirila, ali je i dalje ostao (po mom utisku) jedan slab osećaj moguće inflamacije. To roditelji treba da shvate, da to nije napad, ali non-stop osećaj da može bolje da se diše. Tako ja to definišem.

Posle 4-5 odlazaka u slanu sobu, odmah nakon završetka tretmana osetim da je so doprela do disjanih puteva i par puta bih ze zakašljao. Nakon tih desetak minuta, sve se smiri, a kasnije i sutradan ujutru, mnogo više i lako dišem kroz nos.

Pošto sam u par navrata u januaru i februaru prekidao treninge trčanja zbog astme, mogu reći da ovih dana nemam potrebu za brohodilatatorima i trčim i do 90 minuta bez prekida kao maksimalni trening za moj put u Lisabon u martu.

Deca imaju igraonicu, a nadgledaju ih roditelji koji takođe mogu da imaju efekte od ove terapije

Probajte…

Kao što rekoh voleo bih da sam ranije počeo sa terapijom, ali je Sorelax otvoren tek pre neki dan. Sorelax slana soba se nalazi u Bloku 70 u ulici Jurija Gargarina 69,  a u narednom periodu na sve cene su snižene 30%. Cenovnik možete naći na njihovom sajtu. Za više informacija možete ih kontaktirati Biljanu na 060/345 3463.

Nadam se da će i Marija uskoro svratiti u Beograd i isprobati ovu terapiju, pa da i ona sa nama podeli utiske. Voleo bih da čujem vaša mišljenja i iskustva o slanim sobama, a posebno o ovoj ukoliko se odlučite da ih posetite.