Subota. Još sledeća pa onda je maraton. Joooš malo! Danas sam trčao polumaraton na Ušću. To je trebalo da bude dug trening (LSD – long slow distance) od čitavih 32km, ali na kraju, posle polumaratona, uspeo sam  samo još 4km. Nisam zadovoljan, naravno. Nema veze i onako ću da poginem na maratonu. 

usce-beograd

Danas opet upoznah par ljudi sa foruma trcanje.info. Pored, kao i uvek neizbežnog Vuje, kome hvala na prevozu, skoro celu trku sam trčao sa Rajkom (žuta majica), a posle smo se lepo isćaskali sa Dr. Ćirom (crvena majica) koji je prava legedna planinarstva, biciklizma, trčanja. Čovek je diplomirani pravik i hodajući primer na koji način treba shvatiti zdravlje. Inače učesnik je uspona na Olimp. To je planinska trka od 44km i prvih 22km je jedna velika uzbrdica. Ćiri je trebalo oko 8 časova da završi, što je bio dobar rezultat. 

Meni je super dok trčim, a i ove nedelje bez napada, sem jednog veoma kraćeg problema kada sam trčao uz Grčića Milenka, inače put E70 od Vojislava Ilića do Cvetkove pijace. Užas koliko smrdi Beograd i užas koliko me to sve nervira.

I na onom prošlom polumaratonu i sada mi dođe kao neki nedostatak vazduha, koji mi se čini da uopšte nije povezan sa astmom. Više kao neka jednostavno slabost, koju kapiram imaju svi koji trče. Još nisam ispitao ovo. Planiram da posle maratona odem na test opterećenja i onaj test sa histaminom. Da vidimo trenutnu situaciju, da proverim srce i da vidim kako mi stoje pluća. Želim da svake godine u isto vreme, nevezano za napade astme proveravam svoje stanje. Imam neku ludačku ideju da bih mogao totalno da umirim svoja pluća. Ne koristim još uvek pojam izlečenja :)

Dosta pitanja je stiglo ove nedelje za doktorku Jarić, tako da se izvinjavam svima koji će morati malo da sačekaju. Vidim da ste shvatili kakvo bogastvo imamo na sajtu.. drago mi je. U narednom periodu ću se potruditi da uspostavim saradnju sa još nekim lekarom, po mogućstvu pulmologom-pedijatrom. To nam sada najviše treba. Kad budete išli u posetu lekaru eto prilike da spomenete i da pozovete doktora da poseti www.astma.rs! Ispričajte mu vaš utisak o ovome čime se bavimo ovde i pozovite ga da piše. Ne zaboravite nečijih 15 minuta kuckanja po tastaturi nekome mnogo znače.

U sredu sam se našao sa Natašom i predao joj Primed. Očekujete još poklona.

Malo i o sadržajima planiranim za sledeću nedelju:

Biće jedan Vujin članak o korisnosti i uticaju trčanja na zdravlje. O astmi sam spremio dva veoma jaka teksta koje sam dobio od doktorke Jarić. Pred kraj nedelje će biti i jedan članak o polenu i o kalendaru cvetanja polena. Ove materijale sam dobio od Marije. Imam još nekoliko neverovatnih reklama  i antireklama o pušenju, koje čuvam.

Pišite vaše utiske, predloge. Koje teme vas interesuju? O čemu biste voleli da čitate?

Pozdravljam vas puno!  Iskoristite lepe dane za šetnju :))