Fantastičan vikend i nedelja provedena u Novom Sadu! Toliko dobro ispunjen dan da sam srkoz oduševljen. Prvi polumaraton istrčan, upoznate dame koje imate prilike da čitate na sajtu i viđanje sa mojim novosadskim prijateljima.

Ajmo istorijskim pregledom:

Pred trku:

U 6:45 ujutru, našao sam se sa Markom, jednim od par najbitnijih ljudi u mom životu, koga zbog obaveza i čega već nemam prilike da viđam onoliko koliko bi to bilo poželjno. Još u vozu sam video i upoznao Vladimira, dečka sa foruma trcanje.info i koga sam prepoznao sa treninga na Olimpu. U Novom Sadu smo bili brzo, a prijatna vožnja IC vozom Železnica Srbija me je skroz oduševila. Da ne poverujete da mi imamo tako čist voz, sve sa zaposlenom kontrolerkom koja se šeta i deli bombone. 

Trka:

Na zagreavanju mi je prišao Ninoslav, čije utiske takođe možete pročitati na njegovom blogu “Pobedi dijabetes”. U razgovoru mi je rekao da je svaka završena trka pobeda! Da nema potrebe da se žuri i juri na trkama. Da bi sa njegove strane bilo neodgovorno da tako nešto i pokušava. Kad uzmete u obzir da Ninoslav boluje od dijabetesa, a da je pri tome otac, eto prave motivacije za sve vas koji na primer pušite, a u domu imate dete: Čovek sve čini da poboljša svoje zdravlje i bude dobar muž i otac. Svaka čast!!!

nspolumaraton2009

Ja sam još na početku imao plan da trčim 1h 46min i vrlo brzo našao jednog starijeg gospodina koji je trčao isti tempo. Tamo negde na 3 km  sam ja njega pa on mene pretrčao i tu sam ga upitao koji tempo trči. Pronašli smo se i držali brzinu od 5 minuta po kilomterju do kraja trke i to bez problema. Naravno sve je to lako uz njegov Garmin Forerunner 305 i moj 205. Uz put smo malo čak malo i ćaskali. Sve u svemu neverovatno dobra stvar je trčanje u paru ili u grupi. Predlog svima, pa i početnicima da se na taj način motivišu.

Na klipu se vidi prvo moj trkači drugar, pa Ninoslav i onda ja.. Šteta što smo se svi posle trke nekako zagubili i nismo razmenili utiske. No zato postoji internet. 

E da na cilju smo dobili pakete sa voćem i medalju. Ma ludilo :))

Trčanje i astma:

Pluća su mi bila sasvim u redu. Recimo da sam od 10-15km imao dosta problema sa sekretom te sam izgledao kao da sam neki najgori pušač koji eto tako došao da trči. Ne znam odakle mi taj šlajm. Generalno nemam problema sa ovime, ali kad trčim brzo se uvek javi. Nadam se da znate i da ste pročitali da se astma lako izaziva brzim trčanjem.

Posle:

josicDeki, moj prijatelj koga sam upoznao preko Djindjić Stipendije me je sačekao. Otišli smo do njega, gde sam se istuširao i gde smo klopali i pili soka i kave. Mnogo sam mu zahvalan na svemu. Super osećaj kad imate prijatelje u drugim gradovima koji vam pomognu i učine da boravak bude dobar. Inače, nisam umeo da mu objasnim gde smo trčali. Prepoznao sam samo Exit Kamp i onaj tamo deo kod univerziteta. Evo mape i rute Novosadskog polumaratona 2009:Pogledajte veću mapu

Dušica i Marija:

Upoznao sam doktorku Jarić i sa njom i Marijom proveo više od dva sata koja su prošla za tren oka. Šta da kažem, sem da sam potpuno oduševljen. Mogu reći da sam tako i zamišljao naše viđanje. Sedeli smo u doktorkinoj ordinaciji, a najveći deo vremena doktorka nam je pričala o astmi. Mnogo novog sam naučio o ovoj bolesti, a posebno o HOBP koja može da nastane dugogodišnjim pušenjem. Pa onda vrlo interesantna tema o kojoj se u Srbiji ne zna dovoljano: Astma i GERD. Doktroka stvarno drži ovu oblast u malom prstu i što je najbolje pravi je entuzijasta za rad. Planirali smo neke zajedničke akcije, pa ćemo videti. Očekujete kvalitetne video snimke i tutorijale! Nadam se da ćemo, takođe, svi zajedno nešto uraditi za 1. maj dan borbe protiv astme.

Neću mnogo da vam hvalim doktorku, da ne bude da je sve ovo namešteno. Ono što ona radi za sajt i ono što sam ja video je za svaku pohvalu i preporuku. Stojim iza tih reči :)

marija i dusica

Pozdravljam vas!!!