Na tekstu i duskusiji na sajtu Lekovitog bilja javila se sledeća disksusija u kojoj vlasnik kompanije Cortex Lab i prodavac Primeda je objavio:

Preparate Jovana Stojkovća nisam probao, tako da ne bih ulazio u diskusiju oko njihove efikasnosti ali pouzdano znam da je Veroljub Zmijanac koji je vlasnik sajta Astma.rs koristio PRIMED 2 diši lako i da već posle prve teglice nije imao simptome astme. U gore navedenom komentaru i sam kaže da 9 meseci nije imao napade i da ne koristi pumpice, ali je propustio da kaže koji je glavni razlog tog poboljšanja. Trčanje je OK, ali on je trčao i pre nego što je koristio Primed 2 a prvi put kad sam ga video i upoznao šištalo mu je iz pluća i prilikom razgovora.

Jeste da mu doktorka Jarić iz Novog Sada fino popunjava sajt i odgovara na pitanja posetilaca i daje stručne savete i odgovaore ali mi deluje totalno nemoralno da na svom sajtu preporučuje one lekove i pumpice koje je on prestao da koristi, zahvaljujući prirodnim preparatima. Ne kažem da bi trebalo da forsira Primed 2 ili bilo koji drugi prirodan preparat već bi jednostavno trebao da bude objektivan i realan.

Primed nije rešenje

Primed sam koristio od februara 2009 do negde juna 2009. Na preventivi sam bio poslednji put u srednjoj školi što znači negde 2001. I tada sam bio savetovan da uzimam preventivu, ali sam i svojeručno odbijao da uzimam. Iz ovog ugla smatram da je to apsolutna greška.

Od početka 2009 godine do danas sam imao dva, tri puta ozbilje tegobe, koje sam u januaru ove godine morao da rešavam i sistemskim kortikosteroidima. Po potrebi jednom u npr 2 meseca UZIMAM VENTOLIN (tj pumpicu). I danas kada ovo pišem osećam blagu nelagodnost u plućima, iz prostog razloga što je ovo ludačko vreme nenormalno, a i što sam malo nazebao od trčanja po kiši…

Glavni razlog mog boljitka 2009, koji se održava i danas, jeste redovna fizička aktivnost, tj trčanje, zdrava ishrana, prestanak pušenja, sređen emotivni život, pa samim tim i povećanje imuniteta i uopšte napredak moj u svim sferama života.

Prilično je jasno iz mog primera, a pozivam i Mariju da napiše svoje iskustvo sa Primedom da ovaj preparat nije rešenje za simptome astme.

Savet

Savet svima je budete strpljivi sa astmom. Ne verujte baš svakome, a posebno na internetu. Da postoji magičan lek za astmu, ili barem nešto što će vam omugućiti da nemate simptome to bi i Dejvid Bekam i mnogi drugi poznati astmatičari već imali.

Med je skroz dobra stvar koja treba da prati vašu ishranu. Ukoliko imate novca da za 12-15€ kupite 250 ml meda sa kalcijumom (Primed) moj savet vam je da probate. Uzmite i probajte.

Sa druge strane za 400 dinara imate kilogram meda.

Za dalje informisanje o pročitajte na forumu Doktor.rs Forum temu o Primed 2 preparatu.