Evo odmah pročitajte mejl koji sam, pre par dana, dobio od Marije (Maje :)

Ćao,
Samo da ti dam podršku za maraton koji te čeka :) Pokrenuo si razne i veoma dobre teme na sajtu, ti si stvrano genijalac. Ja pripremam članak o Fruškoj gori, odnosno o Fruškogorskom Maratonu, koji je ove godine 9. i 10.05. Posle priče o aditivima (o kojima se više diže frka nego što treba) setila sam se nekih recepata za dobre i zdrave kolače. Ne znam da li si ljubitelj kolača ali ja ću ti ipak poslati recepte. Inače sam veliki protivnik kljukanja dece slatkišima i sokovima, čipsevima i flipsevima. Pozdrav iz predivnog Novog Sada!

Nadam se da Maja neće da se naljuti, ali eto hteo sam da pokažem kako na jednostavan način možete učestvovati na sajtu. Tačnije, OK je da dođete, pokupite informacije, ali šta fali da se i malo zabavimo, proćaskamo. Ste znali da postoji i forum na sajtu? Elem, ovaj recept što mi je Maja poslala mi je dao ideju: subotom, kada i onako mali broj ljudi posećuje sajt eto prilike da pročitate nešto skroz opuštajuće, ne vezano ni za astmu ni za sport. Poenta: vikend je za druženje, tako da subotom uživancija uz recept, neki vaš savet, preporuku za muziku film, dobro mesto za piće i klopu. Sigurno ćemo se jednog dana i uživo okupiti u većem broju, pa eto prilike da dok se to ne desi, malo na internetu ćaskamo :)

Makovnjača sa limunom

Potrebno je:

-180 gr integralnog brašna
-120 gr belog brašna
-četvrt kašičice morske soli
-kašika praška za pecivo
-pola kašikice sode bikarbone
-100 gr maka
-50 gr mlevenih badema
-6 kašika smeđeg šećera
-pola šolje vode
-pola šolje ulja
-vanil šećer
-sok od jednog limuna

Naravno, možeš da koristiš i samo obično brašno i beli šećer, a umesto pola kašikice sode bikerbone i kašike praška za pecivo dodaš samo kesicu praška za pecivo.

Priprema: Pomešati obe vrsta brašna, so prašak za pecivi, sodu bikarbonu i šećer, pa dodati mak i mlevene bademe. Dodati vodu, limunov sok, vanil šećer i na kraju ulje. Sve pomešati pa izručiti u podmazan i brašnom posut pleh i peći na 190 stepeni oko 40 minuta. Pečeno iseći i posuti prah šećerom.