Izvinjavam se što kasnim sa javljanjem za ovu nedelju. I meni bilo lepo vreme za šetnju.

No, nadam se da ste dobro i da uspevate da kontrolišete vašu astmu. Ide proleće i svi posebno treba da budemo pažljivi na moguće komplikacije. Čeka nas puno polena i alergena u vazduhu. Sledeće nedelje par tekstova baš o tome i dosta saveta na šta obratiti pažnju u narednim mesecima. Imamo i odgovor dr Jarić i to jednom od rektih očeva što se javljaju i što brini za zdravlja dece. 

Moj nedeljni i lični savet sad kad je Stiglo lepo vreme, jeste da iskoristite ovu dobru priliku da uradite dve važne stvari:

1. Uradite jedno supersonično čišćenje stana – kuće, sa svim mogućim usisivanjima i antialergijskim premetačinama. Neko je spomenuo i usisivač na vodu, koji je i moja majčica za mene kupila, ako ga imate, obavezno ga iskoristite. Savet: moji su dali gomilu para za Rainbow sistem ali već sada vidim da ima da se nađe i za 100€ tako nešto. Budite pametni i eto i ja da spomenem – kriza je, štedite malo :))

2. Napokon počnete da upražnjavate taj sport. Nema više opravdanja, posle ili pre, posla pravac  u neku oazu čistog vazduha. Šetnja, bicikl, roleri.. Plivanje? Dete posle škole isterati na fudbalicu, upisati ga možda na karate (sport koji je meni puno pomogao!), folklor, voziti rolšule sa detetom… Pravo vreme i da obratite pažnju na vašu ishranu, a ako ništa drugo da se malo zategnute za predstojeće leto :)) Savet: Organizujte se da odvedete dete na sport, a za to vreme vi brzo hodajte, trčite, radite vežbice.

Kod mene, protekla nedelja veoma burna i radna. U četvrtak stiže moj drugar nemac, Rajner i njegova devojka koji će mi biti gosti. To je čovek sa kojim sam se mnogo družio na praksi u Nemačkoj. (Ste videli intervju koji sam dao za Deutche Welle?) Sa njim sam se dogovorio da poseti Srbiju i da trčimo Bg maraton. Na nesreću čovek se povredio i ne može da trči, ali eto stiže kao podrška. Sad sam u planovim šta sve da mu pokažem. Ako ima neki neklasičan predlog za 44. godišnjeg vegetarijanca rad sam ga čuti i poslušati.

staza-veroljub

I sve ostalo što se dešava je dosta vezano za maraton. Ipak protekla tri meseca su bila jedno veliko odricanje i rad za jedan veliki cilj u mom životu. I ovom prilikom, a još jednom ću to isto uraditi, vas pozivam da dođete da se upoznamo na cilj ispred Terazija oko 14 časova. Takođe evo i staze i mojih prolaznih vremena. Nosim broj 139!