Za vreme leta boravio sam u Nemačkoj u Štutgartu. Preko Fonda Dr Zoran Djindjić nekih četrdesetak ljudi je radilo praksu po najboljim firmama u Nemačkoj. Meni je “zapao” Robert BOSCH GmbH i njihovo napredno odeljenje za razvoj i automatsku vizeleno testiranje. Elem programirao sam u C# praveći neka čuda sa MatLabom, TestStandom i Visual Studiom.

Ovu stipendiju predlažem svim inžinjerima (ETF, PMF, FON, Tehnologija, Poljoprivreda…) i ekonomistima. Malo teže ili gotovo nikako nećete dobiti ovu stipendiju ako studirate društvene nauke. Fond Dr Zoran Djindjić organizuje i prakse za Austriju.

Evo i jedna slika sa gospođom Ružicom, namačkim ambasadorom. Ja sam ovaj sa zelenom kravatom :))

Elem, ovaj tekst pišem zbog toga što sam u Nemačkoj, zajedno sa Rajnerom, 44-godišnjim nemcem, inače mojim gazdom kod koga sam stanovao, a kasnije mojim dobri prijateljem, skoro svaki drugi dan se bavio sportom. Kad sam došao u Nemačku mogao sam da trčim oko 30 minuta, da bi posle 4 meseca istrčao 30km za nekih 4 sata. To je bila agonija, ali nema veze :)) Hoću da kažem da za 4 meseca u Nemačkoj nisam imao gotovo nikakve poteškoće sa plućima. Uredan život koji sam vodio (dosta plivanja, bajsa, skvoša  – dobra ishrana, o kojoj ću pisati za koji dan – spavanje i ustajanje na vreme) učinilo je da se osećam sjajno. Pored toga što nisam imao problema sa plućima, mnogi drugi sitni problemi su se sami povukli. Vremenom sam osetio pravo zadovoljstvo sobom i zadovoljstvo zbog svog zdravlja. To je ono što kažu “povećan kvalitet života”. Naravno, ova konstrukcija deluje totalno bezveze za sve koji je nisu osetili. Ja vas pozivam da u kontinuitetu trenirate neki od sportova izdržljivosti (plivanje, trčanje, bajs,… ali ne i teretana ili samo teretana) i da vidite zašto je ova sintagma toliko kliše.

O Rajneru ću pričati, jer je zaista interesatno videti čoveka sa dvoje male dece, profesora na višoj školi za dizajn nameštaja, alpskog maratonca, planinara i vegetarijanca. Neki bi rekli da je mršav, ali on svaki dan nešto radi, ništa ga ne mrzi, puno se smeje i oseća se dobro. Dogovorili smo se da trčimo Beogradksi maraton 2009. Slobodno se pridružite!

Evo nekoliko fotki sa mini triatlona i mog poslednje 30km trčanja.

[album id=3 template=extend]