allergic-rhinitis1Učestalo kijanje, curenje nosa ,suzenje očiju I svrab su karakteristični simptomi Alergijskog Rinitisa.
Ovi neprijatni simptomi su posledica Alergija na Polen, Prašinu,Grinje ,Životinjske dlake.
Ukoliko se ne leče ove dugotrajne ,višegodišnje tegobe Alergijskog rinitisa ,mogu da uzrokuju pojavu Astme,upalu sinusa,polipa i konjuktivitisa.
Alergijske bolesti pokazuju stalan trend rasta( 10-25% ukupnih stanovnika), sa naročito visokom zastupljenošću kod dece školskog uzrasta i adolescenata(češće kod muškog pola).U 50% slučajeva astma počinje pre desete godine života, a nešto manje od 50% obolele dece imaće astmu u odraslom dobu. Učestalost atopijskog dermatitisa, odnosno ekcema i koprivnjače takođe pokazuje rastući trend.

KOJE SU NAJČEŠĆE ALERGIJSKE BOLESTI?

1. Alergijska kijavica (alergijski rinitis)

2. Bronhijalna astma

3. Alergijsko zapalenje sluzokože oka

(alergijski konjuktivitis)

4. Ekcem

5. Koprivnjača (urtikarija)

ŠTA SU POLENSKE ALERGIJE?

Polenoze ili polenske alergije su sezonske bolesti koje su usko vezane za doba cvetanja alergenih biljaka(Ambrozija I td ). Neposredni pokretač alergijskog odgovora je polen različitih trava, drveća i korova koji kod osetljivih osoba dovodi do alergijske kijavice, alergijskog zapalenja sluzokože oka, pogošanja astme i kožnih reakcija.
ŠTA PRIMENITI I KOLIKO DUGO ?
Opšte je poznato da dugotrajna upotreba  antialergijskih lekova ima svoje neželjene efekte(pospanost ,navika,oštećenje sluzokože nosa,……) Zato, posebno treba biti oprezan i  konsultovati sa lekarom  za mogućnost i dužinu njihove primene kod dece i u toku trudnoće.  U svetu se kao preventivna zaštita od alergija na polen, prašinu, grinje i životinjske dlake preporučuje upotreba nazalnog spreja koji sadrži prirodnu praškastu hidroksi-propil-metil celulozu. Aplikovana celuloza u obliku finog praha dolazi u kontakt sa sluzokožom nosa i ždrela, I oblaže nazalne puteve — formirajući film u obliku providnog gela, to jest nepropusnu barijeru za alergene. Na taj način dolazi do filtriranjavazduha, i samo čist vazduh ulazi u pluća — čime se sprečava nastanak alergijske reakcije.Brojnim kliničkim studijama je dokazano da NASALEZE allergy nazalni sprej sa praškastom celulozom sprečava nastanak alergija, ali ukoliko su simptomi alergija (kijanje, zapušenost, curenje nosa, svrab) već prisutni, ovaj sprej brzo i efiasno smanjuje njihov intenzitet.Delujući na sam uzrok nastanka alergija,ali i na ublažavanje simptoma, nazalni sprej sa celulozom se razlikuje od uobičajenih antialergijskih lekova (antihistaminici,kortikosteroidi), koji deluju samo na simptome.Pošto je celuloza prirodnog porekla –Nasaleze allergy sprej ne izaziva pospanost ,naviku , ne oštećuje sluzokožu nosa I potpuno je bezbedan za upotrebu u najranijem dečjem uzrastu (od 18 meseci),kao i za trudnice, dojilje, sportiste i odrasle osobe. Nazalni sprej sa celulozom ne pokazuje interakcije sa drugim antialergijskim lekovima, i nema poznatih neželjenih dejstava, pa zbog toga može da se primenjuje sam ili u kombinaciji  sa  drugim antialergijskim lekovima  ,potpuno bezbedno tokom cele sezone alergija.

Autor:Dr Mirjana Mišić

nasalezeveebi

200 doza=30 dana zaštite.

NASALEZE ALLERGY  sprej-prirodna zaštita od alergija

Prašak celuloze u spreju za nos  .

Pročitaj više