Pobedi je! Živi aktivno!

ACAROSAN® duo – sprej koji vam moze pomoći u borbi protiv grinja

O INDIKACIJAMA, MERAMA OPREZA I NEŽELJENIM REAKCIJAMA NA LEK POSAVETUJTE SE SA LEKAROM ILI FARMACEUTIM!

Acarosan

Acarosan

Kućne grinje predstavljaju veliki medicinski problem širom sveta. Grinja je parazit, nakčešći uzročnik alergije i astme u svetu.

Životni vek grinja je oko 70 dana, a ženka u zadnjih 35 dana svoga života snese 60-100 jaja, 2000 čestica fekalija i različitih enžimima obloženih čestica prašine (enzimi koje ona ispušta su glavni krivac svega). Grinje nemaju želudac, zbog toga one rastvaraju hranu oko sebe lučeći enzime koji je razlažu.

Čoveku se trenjem koža peruta i tokom noći na posteljinu ostavi 1,5g kože na svojoj posteljini, sto je dovoljno da nahrani ogroman broj grinja.

Grinje je skoro nemoguće iskoreniti, one žive svugde gde im se nalazi hrana, u jastucima prekrivačima, krevetu, tepisima i na teško dostupnim mestima koje ne možete i ne čistite često. Jako su otporne i skoro da ne postoje preparati koji ih mogu uništiti.

 

ACAROSAN® duo sprej   –  sprej  protiv  grinja

acarosan

Acarosan sprej

Acarosan je rastvor zapremine 500 ml.  Jedna flešica je dovoljna za tretiranje približno 10m2 tekstilne površine.

Namenjen  je  uklanjanju alergena i sprovođenju preventivne terapije uništavanja grinja iz: dušeka, jastuka, prekrivača, tepiha, tapacirunga i ostalog kućnog tekstila, kao i iz kućne prašine, za osobe koje pate od alergije  izazvane kućnom prašinom i grinjama.

ACAROSAN® duo sprej nije lek. To je  sredstvo koje se koristi u domaćinstvu pri održavanju higijene svih tekstilnih predmeta koji su staništa grinja.

Važno je napomenuti da je reč o novoj generaciji  preparata, u kome je aktivna supstanca ekstrakt biljke Margosa ( Azadirachta Indica ), poznate i pod imenima Neem, Nimm; Dirakht, Paraizo, itd.

Ova biljka raste u tropskim i subtropskim predelima, i može da postigne visinu  od 15 do 20 metara, i otporna je na sušu i nalete insekata.

U Indiji ima nazive :  “Sveto drvo” i “Lek za sve bolesti” i jedna je od važnijih komponenti u ajurvedskoj  medicini.

Glavna je alternativa upotrebi sintetičkih pesticida, pošto insektima hranu čini  nejestivom,  pa oni gladuju i uginu u roku od nekoliko dana. Istovremeno potiskuje nagon za polaganjem jaja, pa usporava novi ciklus razmnožavanja insekata.

Ekstrakt Margosa se proizvodi iz semena drveta Neem ( Margosa  Azadirachta indica ) zaštićenim tehnološkim postupkom.

Ekstrakt je proizveden u skladu sa strogim evropskim  smernicama, definisanim u Direktivi 98/8/EC – “Biocide Directive”.

  Ekstrakt Margosa je kod nas stavljen na pozitivnu listu aktivnih supstanci u biocidnom proizvodu , odlukom Agencije za hemikalije, donetom 09.jula 2012. godine (Sl. Glasnik 28/12).

Proizvođač garantuje  da je ekstrat Margosa oslobođen  aflatoksina,  pa se on  koristi ne samo u biocidnim proizvodima, već i u lekovima i kozmetici.

Ekstrakt Margosa  već i na malim koncentracijama izaziva kod insekata odbijajući efekat.  Prirodno gorka jedinjenja kvare hranu insektima i čine je nejestivom. Ukoliko ne pobegnu , insekti umiru od gladi, a istovremeno ne mogu da se reprodukuju zbog nedostatka bitnih proteina i amino kiselina

Razvoj tolerancije ili otpora protiv ekstrakta margosa je smanjen  zbog velikog broja biološki aktivnih sastojaka  koje  sadrži.

Odbijajući efekat aktivnih supstanci ekstrata je prisutan i kod malih koncentracija, pa je  rezultat primene ACAROSAN®-a   prisutan i više meseci.

Na produženi rok dejstva ACAROSAN®  duo spreja utiče i poremećen  proces reprodukcije grinja,  pošto je njihov proces razmnožavanja usporen i brojčano umanjen.

  Ne sadrži  Benzil benzoat, te je neškodljiv i bezbedan, kako za ljude, tako i za životinje.

 Uputstvo za upotrebu:  

Proverite toleranciju materijala na nekom neupadljivom mestu.

Prilikom upotrebe, naprskajte površinu sprejom ravnomerno, sa udaljenosti od oko 1/2 do 1 metra. Za kvadratni metar  površine stisnite pumpicu cca 50 puta, uz ravnomerno pokrivanje tretirane površine.  Posle upotrebe, operite vodom glavu prskalice, da aktivne supstance ne zatvore mlaznicu za sledeću upotrebu.

Posle oko 2 – 3 sata sušenja, tretirana površina može da se koristi kao i obično, bez ograničenja. Aktivni agensi nisu opasni za ljude.

Radi uklanjanja alergena preporučljivo je  se da se tretman sprejom ponovi za sedam dana. Ako je moguće, izbegavajte usisavanje tretiranih površina u ovom periodu ( 1 nedelja). Površine usisati pre novog tretmana. Trajanje dejstva spreja zavisi od uslova okoline (temperatura, vlažnost, količina otpadaka kojom se hrane grinje) i primene sredstva ACARIL® (koje se dodaje u mašinu prilikom pranja veša), i iznosi od 6 meseci do godinu dana.  Preporučujemo da se tretman ponovi na svakih 6 meseci, ili da se primenom ACAREKS ®Testa utvrdi prisustvo alergena i da se tada ponovi tretman.

ACAROSAN® duo sprej ima dvostruko dejstvo:

 1. Smanjuje količinu  grinja, jer njegovi sastojci čine izvor hrane za grinje (ostaci kože)  nejestivim.  Grinje ne mogu nastaviti da žive u tekstilu koji je tretiran  sa ACAROSAN® duo sprejom.
 2. Alergenske okidače, aktivne supstance iz spreja obuhvataju i zatvaraju po principu kapsula, zahvaljujući specijalnoj kombinaciji aktivnih agenasa, a zatim se mogu usisati bez teškoća

  Dust-Mite-iStock384x288

  Kućna grinja

Kako utvrditi postojanje alergena?

Za ovu svrhu možete da koristite ACAREKS ®Test za određivanje prisustva alergena u tekstilu, koji istovremeno pokazuje i uspeh dekontaminacije posle tretmana sa ACAROSAN Duo sprejom.

Sastav : 1 bočica od 500 ml ACAROSAN Duo sprej – rastvora sadrži 0,1% ekstrakta biljke margosa ( Margosa-Azadirachtha indica), polimere, emulgator agense, manje od 5% anjonskih ovlaživača, agense za poboljšanje mirisa i vodu.

Rok upotrebe: ACAROSAN® duo sprej ima fabrički naveden rok trajanja, i  ovaj rastvor ne treba korirtiti posle isteka roka.

Vodite računa: Pre aplikacije ACAROSAN® duo spreja obavezno pročitati sastav proizvoda i uputstvo za upotrebu. Ne primenjivati na ljudima ili životinjama.

Poruke upozorenja: Sprej držite zatvoren. Čuvati van domašaja dece Nemojte udisati sredstvo u obliku aerosola U slučaju gutanja, odmah konsultovati lekara i pokazati etiketu ili pakovanje proizvoda. Koristite sredstvo  samo u  dobro provetrenim  prostorijama. U slučaju kontakta sa očima, isprati oči sa vodom i konsultovati lekara…

Ambalažu potpuno isprazniti pre recikliranja. Ne bacajte ostatke proizvoda sa ostalim kućnim otpadom i ne ispirajte ga u toaletu, već ga odložite na odgovarajućem mestu za prikupljanje otpada kućne hemije.

Sprej proizvodi „DAVIMED“gmbh, Nemačka.

 

DISTRIBUTER ZA SRBIJU:

„DELTA  EAS“ doo

 Patrisa Lumumbe 55

11060  BEOGRAD

SRBIJA- 011 297 93 27

Mobilni: 063/216-071

www.alergijeacarosan.rs

facebook / alergijeacarosan

 

Similar posts
 • Fruškogorski maraton 2009 Nikada nisam ni bio, a moram priznati ranije nisam ni čuo za ovu manifestaciju. Eto prilike da pre Sombora posetim malo ovu predivnu planinu. Trčanje u prirodi je najlepše i  najveće uživanje. Verovatno ću naći nekog drugara pa ćemo i usput ćaskati. Videću se i sa Marijom koja je i poslala ovaj tekstić. Inače, ovo [...]
 • Deca i pasivno pušenje Duvanski dim je veoma rasprostranjena psihoaktivna supstanca i najvažniji zagađivač unutrašnje sredine kome deca mogu biti izložena. Prema proceni Svetske zdravstvene organizacije, u svetu ima oko 1,3 milijarde pušača, a do 2025. godine se očekuje porast na 1,6 milijardi, naročito u srednje inerazvijenim zemljama. autor : dr Snežana Radić – pedijatar pulmolog  Srbija je po [...]
 • Pušenje je kul, ali ubija Ko može da zamisli Sintaru bez cigare? A Džejmsa Dina? Dame, zamislite poljubac sa njima… Um…. Ne mora vama da se desi, ali znajte da pušenjem umnogome povećavate verovatnoću da ćete baš vi popuniti statistiku smrtnosti od raka :(    NO MORE KILLING!!! [...]
 • Lečenje po GINA standardima deteta sa... Slađan Tutorović: Moj sin ima devet godina a od svoje prve godine boluje od astme. Sa devet meseci je koristio bekotide deset meseci, po prestanku smo bili mirni godinu dana. Zatim je koristio fleksotide od 125 dva puta po jedan udah. Kako je opet dolazilo do napada doktorka je promenila terapiju sa diskus seretide. Za [...]
 • Još par dana do 22. Beogradskog Marat... I došao je i taj dan. Kako ova prethodna rečenica patetično zvuči, poput neke navijačke pesme i šta ti ja znam, ali jednostavno je tako. Dva meseca vrlo angažovanih priprema će se svesti na 3h i 45minuta trčanja u subotu 18. aprila. Stvarno isčekujem ova j događaj sa sve tremom, strahom, neizvesnošću, nekim osćajem nervoze [...]
 • Izo Vatic

  pitanje ….dali postoji ovaj sprej u Makedoniji i gde moze da se kupi…ako nema ga ..onda dali moze da se nabavi i gde ?

 • Kaca

  Gde se sprej moze kupiti?Koja je cena?Hvala