Pobedi je! Živi aktivno!

ACAROSAN® duo – sprej koji vam moze pomoći u borbi protiv grinja

O INDIKACIJAMA, MERAMA OPREZA I NEŽELJENIM REAKCIJAMA NA LEK POSAVETUJTE SE SA LEKAROM ILI FARMACEUTIM!

Acarosan

Acarosan

Kućne grinje predstavljaju veliki medicinski problem širom sveta. Grinja je parazit, nakčešći uzročnik alergije i astme u svetu.

Životni vek grinja je oko 70 dana, a ženka u zadnjih 35 dana svoga života snese 60-100 jaja, 2000 čestica fekalija i različitih enžimima obloženih čestica prašine (enzimi koje ona ispušta su glavni krivac svega). Grinje nemaju želudac, zbog toga one rastvaraju hranu oko sebe lučeći enzime koji je razlažu.

Čoveku se trenjem koža peruta i tokom noći na posteljinu ostavi 1,5g kože na svojoj posteljini, sto je dovoljno da nahrani ogroman broj grinja.

Grinje je skoro nemoguće iskoreniti, one žive svugde gde im se nalazi hrana, u jastucima prekrivačima, krevetu, tepisima i na teško dostupnim mestima koje ne možete i ne čistite često. Jako su otporne i skoro da ne postoje preparati koji ih mogu uništiti.

 

ACAROSAN® duo sprej   –  sprej  protiv  grinja

acarosan

Acarosan sprej

Acarosan je rastvor zapremine 500 ml.  Jedna flešica je dovoljna za tretiranje približno 10m2 tekstilne površine.

Namenjen  je  uklanjanju alergena i sprovođenju preventivne terapije uništavanja grinja iz: dušeka, jastuka, prekrivača, tepiha, tapacirunga i ostalog kućnog tekstila, kao i iz kućne prašine, za osobe koje pate od alergije  izazvane kućnom prašinom i grinjama.

ACAROSAN® duo sprej nije lek. To je  sredstvo koje se koristi u domaćinstvu pri održavanju higijene svih tekstilnih predmeta koji su staništa grinja.

Važno je napomenuti da je reč o novoj generaciji  preparata, u kome je aktivna supstanca ekstrakt biljke Margosa ( Azadirachta Indica ), poznate i pod imenima Neem, Nimm; Dirakht, Paraizo, itd.

Ova biljka raste u tropskim i subtropskim predelima, i može da postigne visinu  od 15 do 20 metara, i otporna je na sušu i nalete insekata.

U Indiji ima nazive :  “Sveto drvo” i “Lek za sve bolesti” i jedna je od važnijih komponenti u ajurvedskoj  medicini.

Glavna je alternativa upotrebi sintetičkih pesticida, pošto insektima hranu čini  nejestivom,  pa oni gladuju i uginu u roku od nekoliko dana. Istovremeno potiskuje nagon za polaganjem jaja, pa usporava novi ciklus razmnožavanja insekata.

Ekstrakt Margosa se proizvodi iz semena drveta Neem ( Margosa  Azadirachta indica ) zaštićenim tehnološkim postupkom.

Ekstrakt je proizveden u skladu sa strogim evropskim  smernicama, definisanim u Direktivi 98/8/EC – “Biocide Directive”.

  Ekstrakt Margosa je kod nas stavljen na pozitivnu listu aktivnih supstanci u biocidnom proizvodu , odlukom Agencije za hemikalije, donetom 09.jula 2012. godine (Sl. Glasnik 28/12).

Proizvođač garantuje  da je ekstrat Margosa oslobođen  aflatoksina,  pa se on  koristi ne samo u biocidnim proizvodima, već i u lekovima i kozmetici.

Ekstrakt Margosa  već i na malim koncentracijama izaziva kod insekata odbijajući efekat.  Prirodno gorka jedinjenja kvare hranu insektima i čine je nejestivom. Ukoliko ne pobegnu , insekti umiru od gladi, a istovremeno ne mogu da se reprodukuju zbog nedostatka bitnih proteina i amino kiselina

Razvoj tolerancije ili otpora protiv ekstrakta margosa je smanjen  zbog velikog broja biološki aktivnih sastojaka  koje  sadrži.

Odbijajući efekat aktivnih supstanci ekstrata je prisutan i kod malih koncentracija, pa je  rezultat primene ACAROSAN®-a   prisutan i više meseci.

Na produženi rok dejstva ACAROSAN®  duo spreja utiče i poremećen  proces reprodukcije grinja,  pošto je njihov proces razmnožavanja usporen i brojčano umanjen.

  Ne sadrži  Benzil benzoat, te je neškodljiv i bezbedan, kako za ljude, tako i za životinje.

 Uputstvo za upotrebu:  

Proverite toleranciju materijala na nekom neupadljivom mestu.

Prilikom upotrebe, naprskajte površinu sprejom ravnomerno, sa udaljenosti od oko 1/2 do 1 metra. Za kvadratni metar  površine stisnite pumpicu cca 50 puta, uz ravnomerno pokrivanje tretirane površine.  Posle upotrebe, operite vodom glavu prskalice, da aktivne supstance ne zatvore mlaznicu za sledeću upotrebu.

Posle oko 2 – 3 sata sušenja, tretirana površina može da se koristi kao i obično, bez ograničenja. Aktivni agensi nisu opasni za ljude.

Radi uklanjanja alergena preporučljivo je  se da se tretman sprejom ponovi za sedam dana. Ako je moguće, izbegavajte usisavanje tretiranih površina u ovom periodu ( 1 nedelja). Površine usisati pre novog tretmana. Trajanje dejstva spreja zavisi od uslova okoline (temperatura, vlažnost, količina otpadaka kojom se hrane grinje) i primene sredstva ACARIL® (koje se dodaje u mašinu prilikom pranja veša), i iznosi od 6 meseci do godinu dana.  Preporučujemo da se tretman ponovi na svakih 6 meseci, ili da se primenom ACAREKS ®Testa utvrdi prisustvo alergena i da se tada ponovi tretman.

ACAROSAN® duo sprej ima dvostruko dejstvo:

 1. Smanjuje količinu  grinja, jer njegovi sastojci čine izvor hrane za grinje (ostaci kože)  nejestivim.  Grinje ne mogu nastaviti da žive u tekstilu koji je tretiran  sa ACAROSAN® duo sprejom.
 2. Alergenske okidače, aktivne supstance iz spreja obuhvataju i zatvaraju po principu kapsula, zahvaljujući specijalnoj kombinaciji aktivnih agenasa, a zatim se mogu usisati bez teškoća

  Dust-Mite-iStock384x288

  Kućna grinja

Kako utvrditi postojanje alergena?

Za ovu svrhu možete da koristite ACAREKS ®Test za određivanje prisustva alergena u tekstilu, koji istovremeno pokazuje i uspeh dekontaminacije posle tretmana sa ACAROSAN Duo sprejom.

Sastav : 1 bočica od 500 ml ACAROSAN Duo sprej – rastvora sadrži 0,1% ekstrakta biljke margosa ( Margosa-Azadirachtha indica), polimere, emulgator agense, manje od 5% anjonskih ovlaživača, agense za poboljšanje mirisa i vodu.

Rok upotrebe: ACAROSAN® duo sprej ima fabrički naveden rok trajanja, i  ovaj rastvor ne treba korirtiti posle isteka roka.

Vodite računa: Pre aplikacije ACAROSAN® duo spreja obavezno pročitati sastav proizvoda i uputstvo za upotrebu. Ne primenjivati na ljudima ili životinjama.

Poruke upozorenja: Sprej držite zatvoren. Čuvati van domašaja dece Nemojte udisati sredstvo u obliku aerosola U slučaju gutanja, odmah konsultovati lekara i pokazati etiketu ili pakovanje proizvoda. Koristite sredstvo  samo u  dobro provetrenim  prostorijama. U slučaju kontakta sa očima, isprati oči sa vodom i konsultovati lekara…

Ambalažu potpuno isprazniti pre recikliranja. Ne bacajte ostatke proizvoda sa ostalim kućnim otpadom i ne ispirajte ga u toaletu, već ga odložite na odgovarajućem mestu za prikupljanje otpada kućne hemije.

Sprej proizvodi „DAVIMED“gmbh, Nemačka.

 

DISTRIBUTER ZA SRBIJU:

„DELTA  EAS“ doo

 Patrisa Lumumbe 55

11060  BEOGRAD

SRBIJA- 011 297 93 27

Mobilni: 063/216-071

www.alergijeacarosan.rs

facebook / alergijeacarosan

 

Similar posts
 • Writing Personal Ambitions A good deal of preparation must get into your article before beginning writing it. When you have simplified your Subject, you may need to set a goal on your own essay. You would find some easy tips for writing powerful fundamental and compoundsentences. What you end up performing here significantly matters on the kind of [...]
 • Just how to Create Analysis, a Synops... UniversalEssays is a worldwide business that supplies the highest quality custom writing service. Here we’ve gathered critiques of the very popular custom writing services that may furnish all encompassing advice regarding the support. EssaysChannel works quite a few custom composing services. Get added within the listing of our significant pupil bottom and enable us to [...]
 • MacBook Wallpapers A stepwise way of selecting best free software to wash mac CRM option will make certain you pick the best solution. All in all, the software does a nice job. There is an assortment of forms of computer software which can be useful for many functions. Therefore, they’ll only be taking up space you are [...]
 • Aspirinska astma Ivana: Imam 28. godina i stečenu astmu od 14. godine. (Konstatovana mi je nakon jake virusne infekcije). Prethodnih 4-5 godina je u fazi mirovanja, što znači da nisam imala napade koji bi me odveli u bolnicu, i da se tegobe koje imam svode na teskobu u grudima (naročito kada je povećan procenat vlage u vazduhu) [...]
 • Fruškogorski maraton 2009 Nikada nisam ni bio, a moram priznati ranije nisam ni čuo za ovu manifestaciju. Eto prilike da pre Sombora posetim malo ovu predivnu planinu. Trčanje u prirodi je najlepše i  najveće uživanje. Verovatno ću naći nekog drugara pa ćemo i usput ćaskati. Videću se i sa Marijom koja je i poslala ovaj tekstić. Inače, ovo [...]
 • Izo Vatic

  pitanje ….dali postoji ovaj sprej u Makedoniji i gde moze da se kupi…ako nema ga ..onda dali moze da se nabavi i gde ?

 • Kaca

  Gde se sprej moze kupiti?Koja je cena?Hvala